Think inside the box

SPH Verpakkingen B.V. is uw partner voor al uw verpakkingen en dozen.

FSC logo

Forest Stewardship Council® (FSC®) - verantwoord ondernemen

Niet alleen omdat het leuk klinkt.

Je hoort het wel vaker ‘onze producten zijn FSC® gecertificeerd’. Het keurmerk geeft een bepaalde status aan het product en zegt iets over de totstandkoming ervan. En ja, het klinkt ook leuk! Maar dat is natuurlijk niet het meest belangrijke ;-)

Stel je voor! 

Stel je voor dat ieder bedrijf dat hout verwerkt zijn eigen hakploeg heeft of een interieurbouwer die zelf maar het bijltje ter hand neemt om mooie grondstoffen voor een kast te oogsten. Het zijn taferelen die nog niet zo gek lang geleden schering en inslag waren in met name Zuid-Amerikaanse en Aziatische landen. En helaas gebeurt dat nu nog steeds wel, maar in veel mindere mate omdat particulieren, ondernemingen en ook regeringen steeds meer het belang van goed bosbeheer en -behoud zijn gaan inzien. En daar levert FSC een belangrijke bijdrage aan.

Dozen Op Maat en het FSC keurmerk

Bij Dozen Op Maat vinden we het belangrijk om kartonnen dozen te verkopen die op verantwoorde wijze zijn gemaakt. Dat klinkt tegenstrijdig want iedereen weet dat je voor papier en kartonnen dozen hout nodig hebt en dus in principe bomen omhakt om ‘ons karton’ te maken. Maar juist daarom vinden wij het zó van belang om hier verantwoord mee om te gaan en te laten zien dat onze producten het FSC keurmerk mogen dragen. Om je bedrijf als FSC gecertificeerd te mogen bestempelen moet je als organisatie wel een en ander aanpassen en dit ook consequent blijven uitvoeren. Inmiddels mogen wij onszelf al een tijdje FSC gecertificeerd noemen!

Wat is FSC eigenlijk?

De Forest Stewardship Council® (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van bos en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Verantwoord bosbeheer houdt rekening met de ecologische, sociale en economische aspecten die horen bij bosbeheer. Door zijn transparante manier van werken wordt FSC door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties gesteund en is daarin uniek. Dozen Op Maat staat hier 100% achter en op onze manier dragen we hier graag aan bij. Immers zonder bomen kunnen wij mensen niet leven en de manier waarop wordt omgegaan met bomen en hout in de verwerking van producten is dus eigenlijk van levensbelang.

Een FSC keurmerk krijg je niet zomaar

Om de FSC certificering voor onze kartonnen dozen te krijgen en te behouden is het belangrijk dat de hele organisatie van Dozen Op Maat er op ingesteld is, om de herkomst van FSC gecertificeerde producten inzichtelijk te maken. 

• Onze afdeling inkoop moet goed documenteren waar geleverde producten vandaan komen en van de leverancier een verklaring ontvangen dat de producten ook daadwerkelijk het FSC keurmerk dragen.

• In onze administratie moeten wij vastleggen dat de door ons ingekochte producten het juiste keurmerk hebben en dit op onze beurt weer kenbaar maken aan onze klanten. Het is dus van belang dat wij precies weten welk product waar vandaan komt en - na verwerking - waar het naartoe gaat. - • Dat betekent dus dat ook in ons magazijn, wij precies weten welke herkomst onze verschillende voorraden kartonnen dozen, papier en karton hebben om de juiste informatie weer door te geven.

Alleen op die manier hebben wij de zekerheid dat we papier en karton inkopen bij gecertificeerde leveranciers. En ook weer verkopen met het juiste gecertificeerde label. En dat luistert heel nauw, voldoe je niet aan de eisen dan mag je het certificaat niet voeren. 

Professionaliteit

Opvragen, documenteren, labelen, doorgeven en archiveren en dat in het hele bedrijfsproces. Iedere keer weer opnieuw. Bewust en duurzaam ondernemen vergt inzet. De certificering is één van de aspecten waarmee wij als Dozen Op Maat laten zien dat we een professioneel bedrijf zijn met medewerkers die deskundig en gedreven zijn om bewust en duurzaam te kunnen ondernemen. Juist als het gaat om papier.